Laden...

    Nieuws Prix Versailles 2018 voor Hof van Duivenvoorde

    Bezoekerspaviljoen Hof van Duivenvoorde is bekroond met de Prix Versailles 2018. Vanuit de erfgoedlijn Landgoederenzone van provincie Zuid-Holland werd voor de realisatie bijna 2 ton subsidie verstrekt.

    Het Hof is een kwalitatieve toevoeging aan Landgoed en Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten waarmee de beleving van het landgoed verbetert en dit uitstraalt op de gehele landgoederenzone in Zuid-Holland.

    De realisatie van het bezoekerspaviljoen maakt ook onderdeel uit van het Herstelplan Kasteelpark Duivenvoorde, waar de provincie ook aan heeft bijgedragen. Met het herstel van het park en het realiseren van het Hof van Duivenvoorde is de recreatieve functie van Duivenvoorde verbeterd. Het paviljoen, gelegen in een ruime, ommuurde tuin met boomgaard, bloemen en moestuin, heeft ervoor gezorgd dat Duivenvoorde met haar natuur- en cultuurschatten de kwalificatie 'Een omweg waard' is geworden.

     

    Boegbeelden in het landschap

    Met de erfgoedlijn Landgoederenzone wil de provincie, samen met vele partijen, de reeks van landgoederen en buitenplaatsen tussen Monster en Hillegom behouden en beleefbaar maken voor een breed publiek. Dit als boegbeeld functionerend Hof van Duivenvoorde past goed bij de kwaliteitsslag die de erfgoedlijnen in de afgelopen jaren hebben gemaakt. In september 2017 heeft de Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit een advies uitgebracht waarin hij de erfgoedlijnen uitdaagt om dergelijke culturele boegbeelden neer te zetten.

     

    Prix de Versailles

    Het ontwerp van het Hof van Duivenvoorde is dit jaar door Prix de Versailles uitgekozen als beste ontwerp in de categorie 'restaurant exterieur' in Europa. De Prix Versailles richt zich op projecten die binnen de architectuur de link weten te leggen tussen 'commercie’ en 'cultuur’. Stichting Duivenvoorde was de opdrachtgever en vroeg 70F architecture een gebouw te ontwerpen dat eruit zou zien als een schuur, maar dat tegelijkertijd transparant zou zijn en gasten een welkom gevoel zou geven.

    Het bezoekerspaviljoen dat functioneel, eigentijds en duurzaam ontworpen is past tegelijktijdig uitstekend bij het 13e eeuwse kasteel Duivenvoorde in Voorschoten.

    Bron: provincie Zuid-Holland

    Het laatste nieuws ontvangen per mail?

    Dat kan! Je kunt je inschrijven voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je elke maand het laatste nieuws.

    Schrijf je nu direct in
    Deze website maakt gebruik van cookies

    Deze website toont video’s van YouTube. Deze partij plaatst cookies (third party cookies). Als u deze cookies niet wilt, dan kunt u dat hier aangeven. U kunt dan geen video’s op deze website zien. Wij plaatsen zelf ook cookies om onze site te verbeteren. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt.

    Deze website toont video’s van YouTube. Deze partij plaatst cookies (third party cookies). Als u deze cookies niet wilt, dan kunt u dat hier aangeven. U kunt dan geen video’s op deze website zien.