Vrijwilligers

 

Met erfgoedvrijwilligers een aantrekkelijker Zuid-Holland
 
Zuid-Holland is rijk aan erfgoed: met 15.000 monumenten, 224 molens, 200 landgoederen en buitenplaatsen, 200 musea, 25 archieven, 120 historische verenigingen is erfgoed overal aanwezig, om elke hoek.
Ons erfgoed is divers: denk bijvoorbeeld aan de Limes, de Hollandse Waterlinie en de Atlantikwall: ook deze hebben hun sporen in land en bebouwing achtergelaten, en ons daarmee een rijke schat aan gebouwen en verhalen gegeven. Werk aan de winkel dus in zo’n aantrekkelijke provincie!

Dat werk geschiedt grotendeels door 10.000 erfgoedvrijwilligers, die bij het Erfgoedhuis kunnen aankloppen voor trainingen, advies, in-company cursussen en maatwerk.  

Groepsfoto Vrijwilligersdag LEZH 2015

Goed bewaard erfgoed: een mooie leefomgeving

Inwoners van Zuid-Holland waarderen een aantrekkelijke leefomgeving, en zien gelukkig in dat samenwerken en meehelpen daarvoor noodzakelijke maar wel zo interessante ingrediënten zijn. Daarom helpt het Erfgoedhuis Zuid-Holland om samen met vrijwilligers het diverse erfgoed te behouden, benutten en beleven.

Erfgoedvrijwilligers: kom maar op

Als provinciaal kennis- en servicecentrum leveren wij overal in Zuid-Holland diensten voor de instandhouding en ontwikkeling van ons erfgoed, maar nooit alleen. Onze experts zetten zich met overgave in, en werken bij alle oudheidkamers, musea, archiefinstellingen en andere erfgoedorganisaties samen met vrijwilligers.
Via ons educatieve traject voor deze doelgroep zorgen wij ervoor dat iedereen die zich in ZH voor een erfgoedorganisatie als vrijwilliger inzet, kan bijblijven op zijn/haar vakgebied met een divers cursusaanbod (zie ook: kennis delen).

Wat bieden wij vrijwilligers?

  • Helpdesk voor vrijwilligers van erfgoedorganisaties (archieven, historische verenigingen, kerken, landgoederen, molens en musea)
  • Advies op maat voor vrijwilligersactiviteiten
  • Cursussen en studiedagen
  • Ondersteuning van erfgoedvrijwilligers bij archeologietaken, educatieve taken, historisch onderzoek en bij de uitvoering van het provinciale programma erfgoedlijnen