Willem van Oranje

 
Willem van Oranje is in zijn tijd de persoon die een begin maakte van wat nu Nederland heet. Aan het eind van zijn leven blikt hij terug en vertelt er over. We ontmoeten hiermee vele tijdgenoten van deze Vader des Vaderlands.

Willem van Oranje 'gewoon' bij u in de klas op bezoek? Dat kan! In een leuke en interessante monoloog vertelt hij veel over zijn leven. Ook blijken de problemen waar Willem voor stond nog altijd actueel, denk bijvoorbeeld aan de tolerante samenleving.
Willem van O 100e x 2   Willem van O 100e x 1

Inmiddels hebben al meer dan 100 voorstellingen van Willem van Oranje plaatsgevonden in Zuid-Holland.

boek deze voorstelling op tijd

Direct na uw boeking ontvangt u het bijbehorende lespakket. Daarin vindt u een uitgewerkte les ter voorbereiding en suggesties voor de verwerkingsles. Zo ontstaat een compleet project over de vensters van de canon van Nederland.

napraten met Willem

De voorstelling wordt gespeeld in de klas. Na afloop houdt de acteur een korte discussie met uw leerlingen. Hierin wordt de monoloog nabesproken en gewezen op de actualiteit van de inhoud ervan. Dit is een belangrijk onderdeel van het bezoek, leerlingen kunnen vaak niet stoppen met vragen stellen.

praktische gegevens

doelgroepgroep 7 en 8
tijdsduur45 minuten incl. nagesprek
kosten€ 215,- incl. btw en incl. lespakket (bij twee voorstellingen op 1 dag op 1 locatie € 375,- en bij 3 voorstellingen op 1 dag op 1 locatie € 515,-).
speelperiodeschooljaar