Hugo de Groot

 
Hugo de Groot en de beroemde boekenkist waarin hij wist te vluchten. Wie kent het verhaal niet? Hugo vertelt uw leerlingen hoe hij door systematisch nadenken tot gedachten over het recht is gekomen. En natuurlijk over zijn spectaculaire vlucht uit Loevestein.

Hugo de Groot 'gewoon' bij u in de klas op bezoek? Dat kan! In een leuke en interessante monoloog vertelt hij veel over zijn leven. En daarbij leren we ook vele tijdgenoten kennen!

boek deze voorstelling op tijd

U ontvangt dan het bijbehorend lespakket, met een uitgewerkte les ter voorbereiding en suggesties voor de verwerking. Zo ontstaat een compleet project over het venster "Hugo de Groot" uit de Canon van Nederland.

napraten met Hugo

De voorstelling wordt gespeeld in de klas. Na afloop houdt de acteur een korte discussie met uw leerlingen. Hierin wordt de monoloog nabesproken en gewezen op de actualiteit van de inhoud ervan. Dit is een belangrijk onderdeel van het bezoek, leerlingen kunnen vaak niet stoppen met vragen stellen.

praktische gegevens

doelgroepgroep 7 en 8
tijdsduur45 minuten incl. nagesprek
kosten€ 215,- incl. btw en incl. lespakket (bij twee voorstellingen op 1 dag op 1 locatie € 375,- en bij 3 voorstellingen op 1 dag op 1 locatie € 515,-).
speelperiodeschooljaar