Musea

 

Collectiebeherende instellingen zoals onze talrijke musea vormen de schatkamers van Zuid-Holland. Het Erfgoedhuis ondersteunt hen daarom, vooral als het gaat om het bereiken van een groter publiek. Wij stimuleren hen om meer samen te werken met erfgoedpartners als archieven, historische verenigingen en ook de bibliotheken.

U kunt ons bellen voor advies van de helpdesk. Of doe mee aan ons programma voor deskundigheidsbevordering.

Publiek en presentatie

Wij stimuleren vergroting van publiekbereik door musea. De publieksfunctie van een collectiebeherende instelling kan op verschillende manieren worden ingevuld. Bijvoorbeeld met (tijdelijke) tentoonstellingen, educatieve activiteiten, evenementen en publicaties.

Musea en toerisme

Veel musea kunnen een groter publiek bereiken door zich meer op toeristen te richten. Het Erfgoedhuis heeft daarvoor een stappenplan ontwikkeld. U kunt dit gebruiken bij het ontwikkelen van toeristische arrangementen. Het belangrijkste kenmerk ervan is het zoeken naar samenwerking met vormen van recreatie die buiten de erfgoedsfeer liggen, een beproefde formule!

Museum Simon van Gijn in Dordrecht

Informatie: publicaties

U kunt bij ons veel informatie krijgen over het beheren en ontwikkelen van uw museum. Bijvoorbeeld in de vorm van een aantal publicaties. Zo zijn er syllabi te krijgen over bedrijfsvoering in collectiebeherende instellingen, of publiek en erfgoed, maar ook andere publicaties zijn verkrijgbaar in onze webwinkel