Monumentenbeheerders

 

Monumentenwacht

De Monumentenwacht van het Erfgoedhuis is een onafhankelijke onderhoudsadviseur, die monumenteneigenaren en -beheerders helpt met de instandhouding van monumenten en historische panden. Op jaarbasis voert de Monumentenwacht in Zuid-Holland zo'n 1200 inspecties uit aan monumentale panden, variërend van woonhuizen tot kerken.

Een overzicht van onze diensten:


Dienst aanvragen


Experts in bouwkundig onderzoek
Een bouwkundig onderzoek van de Monumentenwacht biedt informatie over de aard, vorm en termijn van herstel-, restauratie- en onderhoudswerkzaamheden en gebeurt volgens de landelijke eisen en normen, zoals gesteld door de Vereniging Monumentenwacht Nederland. De monumentenwachters zijn gedegen vakmensen, met een opleiding in de bouw en/of restauratie. Ze volgen regelmatig bijscholingscursussen in hun vakgebied.

100% onafhankelijk
De Monumentenwacht geeft in een rapport de onderhoudstoestand aan van uw pand. Het bouwkundig advies is 100% onafhankelijk. De Monumentenwacht signaleert en geeft advies, maar voert zelf geen herstellingswerkzaamheden uit.

Erkend leerbedrijf
De Monumentenwacht is een erkend leerbedrijf voor de opleiding Restauratiemedewerker en voor de Middenkaderopleiding Bouwkunde BBL/BOL. De opleiding is erkend door Fundeon: het kennis- en adviescentrum voor het opleiden en ontwikkelen van personeel in de bouw- en infrasector. it.

Word abonnee van de Monumentenwacht

Voor € 25,- per jaar bent u abonnee van de Monumentenwacht. U ontvangt korting op de tarieven voor inspecties en wordt periodiek door ons benaderd voor onderhoud. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze helpdesk, wanneer u vragen heeft over het onderhoud van uw pand, wet- en regelgeving en subsidies. Klik hier voor meer informatie of meld u aan via het aanvraagformulier.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons secretariaat via 015 215 43 65 of weustink@erfgoedhuis-zh.nl