Natuurwerkdag 2017: aandacht voor de molenbiotoop

 

Natuurwerkdag 2017: aandacht voor de molenbiotoop

De molenbiotoop staat in Zuid-Holland dit jaar wederom in de aandacht tijdens de landelijke Natuurwerkdag. 

De Natuurwerkdag, de jaarlijkse vrijwilligersactie in het groen, vindt plaats op zaterdag 4 november. Het doel van het Zuid-Hollandse thema 'de molenbiotoop' is het publiek kennis te laten maken met de diverse aspecten van de molenbiotoop (windvang, zicht op de molen, het molenerf) en moleneigenaren/molenaars te helpen bij het onderhoud en eventueel herstel van de molenbiotoop. Vorig jaar is hier al mee gestart en zijn er succesvolle ervaringen opgedaan.

Op zaterdag 4 november kan het publiek actief aan de slag met groenonderhoud en opknapwerkzaamheden in de directe omgeving van de molen. Moleneigenaren/molenaars die aan deze dag willen meedoen, kunnen voor de invulling advies inwinnen en ondersteuning krijgen van het Molennetwerk. Naast gereedschapsuitleen, komt er een digitale toolkit beschikbaar. Ook is er een vastgesteld bedrag ter ondersteuning van te organiseren activiteiten.
Kan uw molen wel wat extra hulp bij het groenonderhoud gebruiken en wilt u op 4 november aandacht vragen voor de molenbiotoop van uw molen? Neem dan contact op met het Molennetwerk ZH via Debby Gerritsen: info@debbygerritsen.nl of 06-28399200.