Molenbiotopen en groenbeheer

 

Niet alleen het beheer en behoud van de molen zelf is belangrijk. Ook de omgeving rond de molen, de zogenaamde 'molenbiotoop', speelt een belangrijke rol. Door het groen rond de molen goed te onderhouden, is de molen goed zichtbaar in het landschap en vangt deze bovendien voldoende wind om te kunnen draaien. Daarom besteden wij veel aandacht aan groenbeheer en het onderhoud van molenbiotopen.

zaterdag 25 februari: workshop ecologisch groenonderhoud

Op zaterdag 25 februari organiseren wij een workshop ecologisch groenonderhoud. In deze workshop leer je o.a. keuzes te maken in ecologisch beheer, doelstellingen te formuleren en je komt te weten hoe je ecologisch verantwoorde werkzaamheden uitvoert. In de middag gaan we hier ook in de praktijk mee aan de slag. Locatie is De Babbersmolen in Schiedam. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Brochure 'Draaiende molens dankzij een gezonde molenbiotoop'

Om een breed publiek over het belang van een gezonde molenbiotoop te vertellen is er een folder beschikbaar. Deze is bij diverse molens in de provincie gratis verkrijgbaar. U kunt de folder ook downloaden of aanvragen in onze webwinkel.