Cursus molengids

 

Het Molennetwerk Zuid-Holland leidt vrijwilligers op tot molengids. Zij kunnen de molenaar ondersteunen met het rondleiden van bezoekers en organiseren van activiteiten. De cursus is opgezet naar het voorbeeld van het Groninger Molenhuis, waar deze cursus al enkele jaren wordt gegeven. De cursus is bedoeld voor vrijwilligers die in en rond de molen i.s.m. de molenaar activiteiten (gaan) organiseren.

Inhoud cursus

De cursus bestaat uit twee dagen. Op de eerste dag komen de onderwerpen geschiedenis, werking en omgeving van de molen aan de orde en klantvriendelijkheid en het organiseren van een activiteit. Op de tweede dag, die op locatie bij een molen plaatsvindt, staat volledig in het teken van rondleiden.  

De cursus wordt op maat gegeven voor moleneigenaren die deze cursus voor hun vrijwilligers willen aanbieden. 


Wil je de cursus volgen? Of wil je deze aanbieden aan jouw vrijwilligers? Neem dan contact op met Ellen Steendam via steendam@erfgoedhuis-zh.nl   

Van Molengids tot Molenaar!

Eerder dit jaar slaagden Rens Vogelezang en Henk Lindenburg voor het diploma Vrijwillig Molenaar. In 2014 volgden zij de cursus Molengids. Van Molengids tot Molenaar dus! Lees hier het interview met hen.