Historische verenigingen

 

Er zijn veel historische verenigingen in Zuid-Holland. Zij zijn bij uitstek de lokale en regionale vrijwilligersorganisaties die de geschiedenis 'dicht bij huis' onderzoeken, openbaar maken en promoten. Zij dragen veel bij aan het Verhaal van Zuid-Holland.
Het Erfgoedhuis ondersteunt hen daarom, vooral als het gaat om het bereiken van een groter publiek. Wij stimuleren hen ook om meer samen te werken met erfgoedpartners als musea, oudheidkamers, archieven en ook de bibliotheken. U kunt ons ook bellen voor advies op maat: (015) 215 4350.

historische kaart zuid-holland   screenshot website Geschiedenis van ZH

De digitale etalage

Wilt u meer weten over de geschiedenis van uw eigen dorp, stad of provincie? Op deze site staan verhalen over de geschiedenis van elke gemeente in Zuid-Holland, van Alblasserdam tot Zwijndrecht. Er is informatie te vinden over de Romeinen en Germanen, monniken en ridders, de VOC en de Reformatie. Maar ook over turfwinning, de eerste auto, schilderkunst en wetenschap. Prachtige afbeeldingen van archiefstukken, historische kaarten en foto's brengen de verhalen tot leven.

oude kaart van zh