Netwerkdag archeologie

 

Op zaterdag 23 september organiseren wij weer een netwerkdag archeologie voor belangstellenden. Dit keer is het onderwerp archeologie & kloosters. De middag vindt plaats in het Dordrechts Museum en start om 12.00 uur met een inlooplunch. Het programma wordt afgesloten met een archeologische wandeling langs historische locaties in de Dordtse binnenstad. Op deze pagina leest u meer over het programma en kunt u zich ook aanmelden.

manuscript monniken

archeologie en kloosters

Het onderwerp van de netwerkdag 2017 is archeologie en kloosters. We staan stil bij het religieuze landschap in de middeleeuwen. Wat weten we over de oudste kloosters en kerken en welke historische en archeologische vraagstukken liggen nog open? 

programma

Aan de Netwerkdag wordt meegewerkt door boekhistoricus Erik Kwakkel, gespecialiseerd in middeleeuwse manuscripten; Gerrit Verhoeven, specialist middeleeuwse geschiedenis; Christiaan Schrickx, die veel lof oogste met zijn multidisciplinaire promotieonderzoek naar het Bethlehemklooster bij Hoorn; Steven Jongma, archeoloog bij de gemeente Delft die vertelt over het klooster Koningsveld aldaar en Marc Dorst, archeoloog bij de gemeente Dordrecht die de bijzondere resultaten presenteert van de opgraving van het Minderbroedersklooster.

Bekijk het programma (PDF)

aanmelden

Deelname aan de Netwerkdag is gratis. U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier.

Aan de netwerkdag is een maximum aantal deelnemers verbonden. Aanmelding geschiedt op volgorde van binnenkomst.

Let op: we verwachten veel belangstelling voor de bijeenkomst. Heeft u zich aangemeld, maar kunt u de middag toch niet bijwonen? Laat het ons dan uiterlijk 15 september weten. Zonder tegenbericht rekenen we op uw komst.

optioneel
Ik maak gebruik van de (gratis) lunch *
Dit vragen wij in verband met de planning
Ik ga mee met de (gratis) stadswandeling *
Dit vragen wij in verband met de planning