Netwerkaanpak Erfgoedvrijwilligers

 

De Vereniging van Museum in Zuid-Holland en het Erfgoedhuis Zuid-Holland hebben fondsen geworven om een cursustraject voor erfgoedvrijwilligers te kunnen starten. Dat is gelukt! We kunnen 32 trainingen geven in twee jaar tijd. De kick off van het project vond plaats op 20 april 2015 in het Belasting & Douanemuseum in Rotterdam.
Het nieuwe cursustraject met de titel Netwerkaanpak Erfgoedvrijwilligers is een uitbreiding van het succesvolle cursussentraject Dan doen we het zelf van Fonds 1818, dat in het gebied Zuid-Holland Noord draait.

Logo netwerkaanpak erfgoedvrijwilligers

Wilt u meedoen met een cursus? As bestuurder, directie of vrijwilligerscoordinator kunt u uw vrijwilligers aanmelden via de website Zelf doen in erfgoed en groen: www.zelfdoeninzh.nl. De erfgoedinstellingen die mee mogen doen aan dit traject hebben inmiddels via een nieuwsbrief bericht gekregen over het aanbod van cursussen.

Er zijn spelregels verbonden aan deelname. Dit cursustraject wordt mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Jurriaanse Fonds, Rabobank Gouwestreek, Rabobank Drechtsteden en de Rabobank het Haringvliet.