Dan doen we het zelf!

 

Cursustraject Fonds 1818
Fonds 1818 heeft EGH de opdracht gegeven om vanaf het najaar 2013 tot en met november 2016 erfgoedvrijwilligers in het werkgebied van het Fonds (het westen van ZH) bij te scholen en toe te rusten voor de toekomst. Het gaat om honderden mensen die werken in een museum, als lid van een historische vereniging, in een actiegroep voor een monument en zo voort. Ze kunnen deelnemen aan trainingen voor beheer en behoud van een collectie, of voor het beleid van hun museum of vereniging. Deelnemende erfgoedorganisaties worden door het Erfgoedhuis hierover geïnformeerd.

Voor wie zijn deze cursussen?

Als bestuurder, directie of vrijwilligerscoordinator kunt u uw vrijwilligers aanmelden. Aan deelname zijn spelregels verbonden. Deze cursussen zijn alleen toegankelijk voor vrijwilligers van erfgoedinstellingen in de regio waarin Fonds 1818 actief is. Is uw erfgoedinstelling niet in de regio van Fonds 1818 gevestigd, dan verwijzen wij u naar ons andere cursustraject Netwerkaanpak Erfgoedvrijwilligers.

 
 

Nieuws

Hieronder vindt u nieuws over het project Dan doen we het zelf!

 
 

Gezocht: positieve ervaring met schoolgroepen

Onder de loep  

We zijn op zoek naar een instelling die kennis en ervaring wil delen met vrijwilligers als het gaat om het ontvangen van schoolgroepen/ scholen. Hoe pakt u dat aan? Wat doen jullie voor scholen, hoe ervaren de leerlingen het bezoek? Wat werkt wel, wat werkt niet?
Het kennis delen is in de vorm van een bijeenkomst van circa 2 uur in uw eigen instelling. Heeft u positieve ervaringen met schoolbezoeken en wilt u uw ervaring en kennis hierover delen? Laat het ons weten via mail.

 
 

Cursus op maat 2016

fotograferen - DDWHZ  

In de nieuwsbrief van december deden wij een oproep wie interesse had in een cursus op maat. Daar hebben wij vele reacties op ontvangen. Bedankt hiervoor! Inmiddels hebben alle instellingen die een verzoek hadden ingediend bericht gekregen.

lees meer lees meer
 
 

Aftrap cursustraject 2016

Scannen -DDWHZ  

De aftrap van het cursusaanbod in 2016 vindt plaats op vrijdag 12 februari bij Erfgoed Leiden van 10.00 tot 12.00 uur. De heer De Graaf vertelt u dan de ins & outs van het scannen van documenten.

lees meer lees meer
 
 

Soorten cursussen

cursustraject Dan doen we het zelf  

In het traject Dan doen we het zelf! worden drie verschillende cursussen aangeboden. Reguliere cursussen, cursussen op maat en best practices zijn de drie vormen waarin de kennis wordt overgedragen. Hieronder leest u wat welke vorm inhoudt.

lees meer lees meer
 
 

Nog 1 jaar ‘Dan doen we het zelf!’

logo cursustraject 'Dan doen we het zelf!'  

Achter de schermen zijn we bezig met het samenstellen van het cursusaanbod voor 2016. Ook dit jaar worden weer 10 reguliere cursussen, 4 best practices en 6 cursussen op maat aangeboden.

lees meer lees meer